Buurtbus

Bericht 2, 13 juni 2017

Een buurtbus rijdt door of langs wijken waar de reguliere dienstregeling van Arriva niet komt. Op initiatie van de gemeente en in samenwerking met Arriva is een vrijwilligersorganisatie actief in het realiseren van lijn 9.

Sinds januari rijdt de bus van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 20.30 uur; op zaterdag van 8.30 – 20.30 uur. Er wordt een vaste route gereden tussen De Buitenhof en Parkhaven. De haltes zijn bereikbaar bij de Oostrandbrug. De gemeente heeft -mede op aandringen van het ORP bestuur- de bushaltes goed bereikbaar gemaakt door het plaatsen van trapleuningen. Het is nu nog een anderhalf uursdienst, maar vanaf december wordt het een (veel overzichtelijkere) uurdienst. Via de Kustendreef en de Agora rijdt de bus naar het station. De exacte vertrektijden en de route is te vinden bij de haltes aan de Oostranddreef of te raadplegen op de website: www.buurtbuslelystad.nl . Maak eens gebruik van de buurtbus: het is comfortabel, goedkoop en scheelt parkeergeld….

Overigens is er behoefte om het aantal vrijwilligers als chauffeur uit te breiden. Je kunt aangeven op welke dag en voor welke dienst je beschikbaar bent. Dat hoeft niet persé iedere week, maar ook 1 x per 2 weken.

Informatie hierover en/of aanmelding als vrijwilliger kan door te mailen naar: info@buurtbuslelystad.nl

*****

Bericht 1, december 2016

Op 16 januari  gaat een buurtbus rijden. Dan wordt gestart met een 90 minuten dienst. 

Voorlopig is ‘onze’ halte bij de brug naar AH op de Oostranddreef.

Betalen met ov chipkaart kan.

De bestuurders zijn allen vrijwilliger,  waaronder ook Oostrandparkbewoners.

Dit is een proef tot 2020.

Kijk voor meer info op http://www.buurtbuslelystad.nl