Aanstaande zondag onthulling Het Baken. Gemeente Lelystad blij met geschonken kunstwerk ‘Het Baken’

Aanstaande zondag

onthulling Het Baken

Het is zover! Aanstaande zondag 15 september exact om 12.00 uur is iedere bewoner van het Oostrandpark welkom bij de officiële onthulling van de sculptuur Het Baken door wethouder Kunst en Cultuur Jop Fackeldey.

Dit feestelijk gebeuren zal plaatsvinden als onderdeel van de twee culturele evenementen in dit weekend: namelijk LelySTART en Monumentendag.

Het Baken vindt u op het grasveld aan de linkerzijde bij de entree naar het Oostrandpark.

 ===================

Gemeente Lelystad afdeling Communicatie

Gemeente Lelystad blij met geschonken kunstwerk ‘Het Baken’

Zondag 15 september, als onderdeel van de twee culturele evenementen LelySTART en Monumentendag,  heeft wethouder Kunst en Cultuur Jop Fackeldey het kunstwerk ‘Het Baken’ in het Oostrandpark onthuld. Al op een eerder moment hebben de ‘Vrienden van Tinus’ (VvT) en de ‘Verenigde bewoners van het Oostrandpark’ (VBO) het kunstwerk via een document geschonken aan het college van Lelystad.

De Lelystadse kunstenaar Etienne Klinkert heeft samen met de stichting i.o. ‘Vrienden van Tinus’ het initiatief genomen om ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van de buurt Oostrandpark een sculptuur te ontwerpen en te laten uitvoeren. Het bestuur van de Vereniging Verenigde Bewoners Oostrandpark heeft dit initiatief positief gesteund.

De kunstenaar van het sculptuur heeft een meerderheid aan deelnemerscertificaten geschonken aan de Vereniging Verenigde Bewoners Oostrandpark, waardoor de vereniging de  belangrijkste eigenaar van het kunstwerk werd. Samen met de andere eigenaar van het werk, de stichting i.o. ‘Vrienden van Tinus’ , heeft de Vereniging Verenigde Bewoners Oostrandpark besloten om het kunstwerk te schenken aan de gemeente Lelystad.

Het kunstwerk kon worden gerealiseerd dankzij de vele giften van, ondermeer van vele medewijkbewoners en andere Lelystedelingen en bijdragen in natura door leveranciers. Het kunstwerk is gemaakt door  eindexamenleerlingen VMBO techniek van de Scholengemeenschap Lelystad. Het Baken vindt u op het grasveld aan de linkerzijde bij de entree naar het Oostrandpark.

 Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over:

– het kunstwerk ‘Het Baken’ kunt u contact opnemen met Frans Claessen, voorzitter van de VBO, telefoon 0320- 227063 of via Niels Abcouwer, voorzitter van de VvT, telefoon 0320-223357.

– het persbericht kunt u contact opnemen met Elaine Bezemer, communicatieadviseur gemeente Lelystad, telefoon 140320 of 06 21590259

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .