Verzoek van VBO-voorzitter om dit weekend te vegen

Beste Oostrandparkers,

November, dus er is weer veel blad van de bomen gewaaid dat zich rond onze huizen en tuinen ophoopt. Ik heb met de gemeente afgesproken dat we aanstaande zaterdag en zondag de bladeren op de straatrand bij onze huizen vegen (niet op het gravel want die wordt niet geveegd), zodat de veegwagen na het weekend het blad kan meenemen.

 Een groepje mensen van onze werkgroep WIGRO gaat in het weekend speciaal de dikke laag plataan bladeren wegvegen naar de weg, die op de gazons liggen bij het Kus monument, op de kinderspeelplaats en bij de platanen aan het eind van de centrale strook. Als die dikke bladeren niet worden weggehaald verstikt het gazongras deze winter helemaal.
Het groepje schuift de plataan bladeren op de randen van de hoofdweg en niet langs het fietspad. Immers het fietspad wordt met een andere veegwagen behandeld en die schuift het blad enkel opzij. Dus samengeveegd blad moeten we ook nergens anders langs het fietspad vegen!
Het plataan blad en het blad van de Essen, etc.. vegen we dus op de straatkant, niet in de vorm van hopen maar in een gelijkmatige strook op de wegkant. De auto’s moeten er nog goed langs kunnen.
Dus in principe langs alle straten van het Oostrandpark zal dit weekend blad op de weg geveegd kunnen worden door de bewoners.
De gemeente zal dat op 2 december weghalen met een speciale grote veegwagen.Ga maar aan het vegen dit weekend en maken we de weg winter klaar.
met vriendelijke groeten
Frans Claessen, voorzitter VBO