Quiche Lorraine

Quiche Lorraine, recept van Jansje Boekhoven

6 plakjes bladerdeeg (ontdooid); 4 uien; 4 eieren; 1 blik ham 400 gr.; 150 gr. geraspte kaas; 125 ml slagroom (ongeklopt); zout; paneermeel; springvorm van 24 cm. doorsnee

Verwarm de oven voor op 225 gr. C ( elektrische oven) ( hete luchtoven 200 gr. C).

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en de randen met de plakjes bladerdeeg, de randjes met water plakken en iets overlappen. Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem en bestrooi met paneermeel.

Snijd de uien fijn, daarna licht fruiten in wat boter, glazig maar niet bruin. Laat dit afkoelen.

Snijd de ham in blokjes en voeg een beetje zout toe.

De 4 eieren losloppen.

De slagroom, de geraspte kaas, de losgeklopte eieren, de ham en de gefruite uitjes door elkaar roeren.

De massa in de beklede vorm storten en gladstrijken vouw de zijkanten naar binnen en bestrijk de rand met een losgeklopt ei.

Bak de quiche 30 minuten, controleer op gaarheid met een houten prikker. Bak de quiche zonodig 5 langer.

Veel succes en eet smakelijk, Jansje Boekhoven

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .