WELZIJN ORGANISEERT INFORMATIE-AVOND AANPAK EENZAAMHEID 16 februari 19.00 uur

INFORMATIE AVOND AANPAK EENZAAMHEID

16 februari 19.00 uur de Waterbever Voorstraat 303 Lelystad

Over de cursus Creatief Leven zoals gezien in de serie ‘Nooit Meer Alleen’ (Omroep MAX)

Deze avond is voor: Mensen die last hebben van eenzaamheid, Vrijwilligers, professionele, hulpverleners en iedereen die interesse heeft in deze nieuwe aanpak.

De cursus Creatief Leven is een fundamentele andere en nieuwe aanpak tegen eenzaamheid. Deze helpt de cursist een gelukkiger leven te leiden waarin het heft in eigen hand wordt genomen. Creatief leven is via Welzijn Lelystad en NC Training nu ook beschikbaar voor de inwoners van Lelystad.

Langdurige eenzaamheid komt voor op alle leeftijden en kan ernstige gevolgen hebben. Zo verhoogt het de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie. Door de stress die eenzaamheid teweeg brengt, functioneert het immuunsysteem slechter. Het is daarom van groot belang dat eenzaamheid tijdig wordt geconstateerd en dat er actie wordt ondernomen. Met de juiste hulp kan er veel meer dan de meeste mensen (ook hulpverleners) denken.

40% van de mensen hebben last van eenzaamheid waarvan 10% ernstig. Onder de ruim vier miljoen 55-plussers voelen meer dan één miljoen mensen zich eenzaam. Eenzaamheid is een signaal dat de verbinding met anderen niet goed is. Hulp die nu geboden wordt is vaak niet effectief. Dat wil niet zeggen dat het organiseren van uitjes, bezoekjes of maatjesprojecten overbodig is. Dit zijn prachtige initiatieven, maar wil het echt effect hebben, zal er eerst een verandering in het bewustzijn gecreëerd moeten worden. De cursus Creatief Leven, zoals te was zien in de serie ‘Nooit Meer Alleen’ van Omroep MAX, is een cursus om eenzaamheid op een structurele manier aan te pakken. Wie eenzaamheid zelf wil aanpakken vindt in deze cursus een ijzersterke methodiek waarmee je resultaat boekt. De succesfactor zit in zelf willen veranderen en met die motivatie de cursus doen. Dus ben je eenzaam? Kom op voor je zelf, want er is wat aan te doen…..

De cursus bestaat uit 8 groepsessies onder begeleiding van een gecertificeerde coach.

Lody de Melker van NC Training is de gecertificeerde coach van Flevoland en werk samen met Welzijn Lelystad. Kijk voor meer informatie over eenzaamheid en de cursus Creatief Leven op http://www.nctraining.nl