VBO op bezoek bij de Reddingsbrigade IJsselmeer/ Lelystad 9 september 2016

VBO op bezoek bij de Reddingsbrigade IJsselmeer/ Lelystad

9 september 2016

Op vrijdagavond 9 september a.s. om 19.30 uur wordt door de KNRM Lelystad een informatie-avond georganiseerd speciaal voor de leden van de VBO.

De Koninklijke Reddingsmaatschappij redt jaarlijks zo’n 3500 mensen op zee. Snel, professioneel en kosteloos. Daarvoor heeft men een netwerk van 45 reddingsstations met 75 reddingboten en 1300 geoefende bemanningsleden, aan de kusten van de Noordzee, het IJsselmeer en de grote binnenwateren. Daarnaast worden inde zomermaanden tien reddingsposten op de Waddeneilanden met lifeguards bemand.

De bemanningsleden van de reddingboten bestaan uit vrijwilligers, die beschikbaar zijn om op ieder noodzakelijk moment de zee op te gaan, bij nacht en ontij zoals dat vaak genoemd wordt.

Wie in nood komt op het grote water kan een beroep doen op de speciaal opgeleide mannen en vrouwen die langs de kust paraat zijn.

De KNRM Lelystad geeft ons tijdens de informatie-avond een kijkje achter de schermen, zodat wij ons een beeld kunnen vormen over wat het reddingswerk zoal inhoudt.

Een demonstratie van de boten maakt ook deel uit van het programma. De avond vindt plaats in het boothuis Lelystad, Bataviahaven 5.

U kunt eventueel op de website van de KNRM http://www.knrm.nl een voorproefje nemen.

Als u interesse heeft om deze avond bij te wonen, die zal duren tot ongeveer 21.00 uur kunt u zich tot uiterlijk 6 augustus a.s. opgeven bij Marijke Witteveen, email marijke.witteveen@kpnmail.nl of telefonisch 213206.