Ratten in het Oostrandpark

Zoals jullie weten hebben we op het Oostrandpark ratten. Sinds begin augustus is de Dierplaagbestrijding (via de gemeente) een keer per week bij mij 132, en op 133 langs geweest. Vorige  week zelfs drie keer en iedere keer is al het gif op. Ik zie ze de ratten niet meer in de tuin, maar ze zitten er wel.  Vandaag, maandag 1 november is hij weer geweest, al het gif was weer op. Vorige week mailde Resi van Dijke nr. 54,  foto,s van drie ratten, alledrie gevangen in een week.

Volgens de man van DPB moet er een enorme populatie zitten. Hij heeft in de kruipruimte van 133 gekeken daar zijn graafsporen. De huizen van de “Chinese Muur” zitten aan elkaar vast, grote kans dat door verzakking van de grond, de ratten lekker van het ene huis naar het andere zouden kunnen lopen. Volgens de “rattenbestrijder” heeft hij nog niet eerder meegemaakt dat hij zo vaak gif moet leggen. Ratten kunnen zich als ze 2 maanden oud zijn voortplanten.  Ook waarschuwt hij tegen het voeren van vogels, ratten kunnen zelfs tegen de muur op klimmen naar een pindakaaspotje.

Denkt u dat er ook bij u ratten zitten, kijk naar gaten bij de muur en vooral bij de regenpijp, meld dat dan online aan de Gemeente Lelystad, bij “melding openbare ruimte” ( https://www.lelystad.nl/meldingdoen ) vult u het formulier in. De kosten van de rattenbestrijding zijn voor rekening van de Gemeente Lelystad.

Namens het bestuur ORP

Trudy van der Meer

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .