Paddenpoel op woensdag 1 juni 19:30

Hallo mede-buurtbewoners,

Op woensdagavond 1 juni vanaf 19.30 uur tot 21 uur gaat de Rietorchisgroep weer aan de slag bij de paddenpoel. Zoals vermeld op de vergadering onlangs is deze activiteit de ‘meest spannende’, want…er komen ringslangen in het gebied voor. En wel in en rond de broeihoop die we speciaal voor hen hebben gemaakt, van het maaisel dat we zeisen en afvoeren. Onder invloed van de zon gaat de hoop goed broeien en is zo ideaal voor de eieren, die de slangen erin leggen, om uit te komen. Dat proces is nu bezig. Het nieuwe maaisel wordt weer een nieuwe hoop voor volgend jaar. En aan het eind van het seizoen in november zetten we de hoop om. En zien we of er eieren uitgekomen zijn.

Nu gaan we zeisen en afvoeren. En wellicht bloeit er al een eerste rietorchis. Tussendoor praten we in de koffie/theepauze bij. We hebben goede zeisers in ons midden, waar je de slag van kunt leren. Kom kijken of meedoen.

De overige data waarop we dit seizoen werken zijn: woensdagavond vanaf 19.30 uur op 6 juli en 3 augustus; zaterdagmiddag vanaf 14 uur op 3 september en 5 november.

Wil je meer weten? Kom dan even buurten op ORP 135 waar ik woon of bel me even, tel 213654

Hartelijke groet, Ineke van Westrienen, coördinator Rietorchisgroep

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .