Het Baken

Klik voor alle berichten en emails over Het Baken op deze link: Het Baken

Dag medebewoner van het Oostrandpark,

Onlangs is Etienne huis aan huis geweest met de brief over het kunstwerk dat hij ons aan wil bieden op onze eigen kosten. In de brief lijkt het net of iedereen op zijn kunstwerk zit te wachten.

Maar is dit wel zo?  Ik zit er helemaal niet op te wachten. En met mij nog meerdere bewoners…ook al is de mening op straat anders dan achter de eigen voordeur.

Onze vereniging VBO heeft alleen wel eens te horen gekregen dat de ingang voor sommige bewoners wat moeilijk te vinden is.

Daardoor heeft het bestuur van de VBO positief gereageerd op een sculptuur nadat de VBO uitdrukkelijk had aangegeven er geen financiële bijdrage aan te zullen leveren.

Maar een kunstwerk van 4 meter hoog, in felle kleuren en van aluminium is wat anders dan een nieuw bordje bij de ingang.

Een kunstwerk zoals het bekleden van de lantaarnpalen in de wijk met vrolijke breisels van tijdelijke aard is leuk en dus voor iedereen mee te leven.

Daarbij is er net een ander kunstwerk gekomen bij de vaart. Als je bij de zuivelboerderij rechtdoor naar de vaart loopt.

En we hebben reeds het kunstwerk tegenover de brievenbus. Een mooi formaat en qua kleur passend in de omgeving en de natuur er omheen.

Volgens mijn informatie mag Het Baken in het huidige bestemmingsplan niet geplaatst worden bij de toegangsweg naar het Oostrandpark. En het nieuwe bestemmingsplan is eind augustus nog niet klaar.

Als alternatief kan men het plaatsen in de middenberm van de dreef. Maar dat gaat gevaarlijke situaties opleveren als mensen er door worden afgeleid.

Persoonlijk moet er niet aan denken dat ik steeds naar een fel gekleurde op zijn kant staande vangrail moet kijken bij de afslag van ons park.

Over smaakt valt niet te twisten maar dit is iets dat niet noodzakelijk is om te plaatsen. Het past gewoon niet in onze omgeving. Dus waarom opdringen als er ook mensen zijn die het gewoon lelijk vinden? En waarom geen alternatief? En waar is de inspraak van de bewoners?

Het Baken is ondertussen al gemaakt. En het onderhoud komt straks voor rekening van de gemeente. Een extra kostenpost in deze toch al zware tijden. Waar waarschijnlijk geen budget voor is.

Kortom, ik wil jullie laten weten dat ik de omgevingsvergunning ga aanvechten. Hij is namelijk aangevraagd zonder democratisch overleg en bij de gemeente is men in de veronderstelling dat de gehele wijk achter dit ontwerp staan. Ik ben al in het stadhuis geweest en weet wat me te doen staat.

Zelf huis aan huis gaan met een intekenlijst om zo handtekeningen te verzamelen zou een herhaling van stappen zijn vandaar deze mail.

Deze  mail is zeker niet bedoeld om een hetze te veroorzaken, maar ik hecht nogal aan een eigen mening. En in ons polderlandje mag dat. Dus deel je dezelfde mening weet je mij te vinden….

Met groet,

Patrick van Munsteren

06 250 333 23

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .