Cursussen en activiteiten in de wijkcentra

september 2015

Indigo Centraal start in samenwerking met Stichting Welzijn Lelystad in het najaar van 2015, de training ‘Omgaan met dementie’.

De training is bedoeld voor mensen die de zorg dragen voor iemand met dementie. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur op dinsdagochtenden vanaf 27 oktober en wordt gegeven in de Hanzeborg, Plein 201. 

Wanneer een partner, vader of moeder, broer of zus gaat dementeren, vergt dit niet alleen lichamelijke inspanning van de betrokkenen: het doet ook een duidelijk beroep op de psychische draagkracht. Hoe kunt u omgaan met het veranderende gedrag van de persoon, hoe kunt u in contact blijven, hoe kunt u omgaan met de soms dubbele gevoelens ten aanzien van de zorg en hoe kunt u deze zorg volhouden?

De persoon met dementie staat niet centraal in de training: degene die er nauw bij betrokken is, is het middelpunt. De ervaring is dat mensen die de training ‘Omgaan met dementie’ volgen, daar veel baat bij hebben. De training bestaat uit informatie over de aandoening, het omgaan met dementie en zorgen voor jezelf. De begeleiders van de cursus geven informatie en advies; het uitwisselen van tips en ervaringen onder de cursisten is zeker zo belangrijk.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u (vanaf augustus) contact opnemen met:

Marjolein Volpp (Indigo centraal): 06-10315334.

**************

De Multi Fuctionele Activiteitencentra (MFA’s) in Lelystad bieden een breed scala aan cursussen en activiteiten aan: bijgevoegde folder biedt u hier een kijkje op:

Maandmenukaart (AP, HB, WB, ZZ) september ’15 (1)