ORP-bijeenkomst 20 april 2016 19.30 uur Palet, Gemeentelijk afvalstoffenbeleid

ORP bijeenkomst woensdag 20 april 19.30 uur in buurthuis Het Palet

Het gemeentelijk afvalstoffen beleid; wat betekent het voor de burgers

Bij huis staan drie afvalbakken: 1 voor restafval, 1 voor gft en 1 voor papier en karton. Achter deze keuze gaat de wereld van recycling, grondstoffen en duurzaamheid schuil. De gemeenteraad van Lelystad heeft eind 2015 de ambitie uitgesproken om meer met afvalscheiding te gaan doen. Op dit moment verdwijnt nog 240 kilo per inwoner per jaar in het restafval. En dat kan en moet anders. In 2020 wil de gemeente naar 100 kilo toe. En daarvoor moet nog veel veranderen: van afval naar grondstoffen. Wethouder Elly van Wageningen vertelt tijdens de bijeenkomst over het belang van afvalscheiding, de nieuwe doelen van de gemeente en wat dat voor u als bewoner kan betekenen.

Graag hoor ik of je belangstelling hebt de avond bij te wonen (dewit.neeft@gmail.com).
Als het kan vóór 13 april.

Sjaak de Wit

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .