Informatie-avond Buurtbus a.s. donderdag 13 oktober 19.00 uur

11 oktober 2016

Beste Oostrandparkbewoners,

In aanvulling op onderstaande oproep meld ik u dat de informatie-avond over de Buurtbus Lelystad  komende donderdag 13 oktober om 19.00 uur begint.

Meer informatie vindt u op de website http://www.buurtbuslelystad.nl

Op verzoek van het ORP-Bestuur breng ik onderstaande oproep extra onder uw aandacht. Onze voorzitter, Frans Claessen, zal a.s. maandag  de vergadering van de vereniging of stichting die dit organiseert, ter orientatie bezoeken.

23 september 2016
Vrijwilligers gezocht voor Buurtbus Lelystad
De Buurtbusvereniging Lelystad wil vanaf 2 januari 2017 een buurtbus, bestuurd door vrijwilligers, in Lelystad laten rijden. Voor de buurtbus worden vrijwilligers gezocht om de acht persoonsbus te rijden. Iedereen tussen de 21 en 75 jaar met een geldig rijbewijs B, die sociaal is ingesteld en medisch in goede conditie is, wordt van harte uitgenodigd voor de informatieavond op 13 oktober 2016 om 20.00 uur in het stadhuis.
De informatieavond wordt georganiseerd door de Buurtbusvereniging Lelystad, Arriva en de gemeente Lelystad. Er zal uitleg gegeven worden over het plan en er zullen vragen beantwoord worden.
Om de dienstregeling uit te kunnen voeren, zijn veertig vrijwilligers nodig. Een vrijwilliger rijdt dan één keer in de twee weken een blok van drie à vier uur. De chauffeurvrijwilligers krijgen een rijvaardigheidstest en een opleiding van vervoerder Arriva.
Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website http://www.buurtbuslelystad.nl
Route
De buurtbus gaat rijden langs Parkhaven, Houtribhoogte, Golfpark, Golfresort, Jagersveld, Station, Oostrandpark en Buitenhof. Deze wijken zijn op dit moment niet zijn ontsloten met openbaar vervoer. Bij voldoende vrijwilligers gaat de buurtbus rijden van maandag tot en met zaterdag met een frequentie van één keer in het uur.
Informatie
Voor nadere informatie raadpleeg de website http://www.buurtbus.nl