Kennismaken met de nieuwe voorzitter van de VBO

Kennismaken met Gezina Leentvaar-Leistra

Vanaf 1988 wonen mijn man Jan en ik in Lelystad en op het Oostrandpark. Onze drie zonen zijn inmiddels uitgevlogen. Pieter woont met zijn Hongaarse vrouw Krisztina en Sofia van drie jaar in Zwitserland. Bert woont in een groepswoning van Triade hier in Lelystad. Ook Diemer woont in Lelystad met zijn vrouw Esther en hun dochters Frederieke en Julienne van resp. 9 en 5 jaar.

Vanuit Lelystad was ik eerst docent aan de Wageningse Universiteit en later werkte ik in Den Bosch voor de PNEM en Essent. Mijn laatste functie voor mijn pensioen was projectmanager voor grootschalige warmteprojecten zoals VINEX-locaties. Destijds was ik de eerste bij de PNEM die mocht telewerken. Ik had een fax van het bedrijf en kon vanuit huis inbellen op het interne netwerk.

Tegenwoordig pas ik op bij de kleinkinderen en ben speel-leer-oma op school in groep twee. Nadat ik een jaaropleiding heb gevolgd voor Contactclown speel ik maandelijks in twee huiskamers van Laarhof. Verder ben ik voorzitter van de STAL, de koepelorganisatie van de Wereldwinkel, Unicef, Amnesty en Milieudefensie.

Als de tijd het toelaat wandelen we graag zowel in Nederland of in Zwitserland.

Nu heb ik dus het voorzitterschap van de VBO overgenomen van Frans Claessen. Hopelijk gaan we met elkaar een prettige tijd tegemoet in ons mooie Oostrandpark!