Voor welke container gaat het Oostrandpark kiezen?

Op verzoek van Bert Boekhoven en Ton Schunselaar wordt onderstaande brief geplaatst. Daaronder vindt u enkele kanttekeningen van het Bestuur van de VBO.

 

Weet waaraan je begint als je kiest voor ondergrondse container.

Een ondergrondse container lijkt een mooie oplossing om niet nog meer containers bij huis te hebben staan.

Het lijkt wel zo mooi, maar nee, dat is het niet. Ik kom als makelaardij fotograaf in veel wijken in Lelystad en andere plaatsen in de polder en daarbuiten.Wat opvalt, is dat bij veel van dit soort containers het er bepaald niet netjes uitziet, rondom deze containers. Heel vaak veel zwerfafval.

Ik kan mij niet voorstellen, dat wij dat hier in de wijk willen gaan zien, wat door het plaatsen van die containers wel gaat gebeuren.Een van de twee containers wordt aan het begin van het park geplaatst. Waardoor personen van buitenaf, in het donker, hun vuil daar kunnen lozen zonder dat het opgemerkt wordt.

Bijgevoegd enkele foto’s.

Gr. Ton Schunselaar / Bert Boekhoven, ORP60

 Reactie van het VBO-Bestuur:

= de standpunten zijn overduidelijk en dat moet ook kunnen bij het maken van een keus. Maar ook relatief…

= het Bestuur kent wijken binnen en buiten Lelystad (Amsterdam en Utrecht) waar het uitstekend bevalt, mede omdat de containers uiteraard bijtijds geleegd worden. Of doordat bewoners van die wijken het benul hebben dat je vuil in ipv naast de container gooit.

= het Bestuur heeft het idee dat binnen Oostrandpark die discipline aanwezig is.

= we zitten in de fase van oriëntatie naar de meningen en laten we dat afwachten.

= Nu dit artikel geplaatst wordt, biedt de website uiteraard ook ruimte aan voorstanders.

= Let wel: de toekomst is dat we ons specialiseren in het scheiden van afval en we een minimum aan restafval overhouden.