Brand bij de Paddenpoel

Bij een paddenpoel aan de rand van het Oostrandpark, net naast de Oostervaart zijn ringslangen omgekomen bij een brand. De uitgerukte brandweer kreeg het vuur snel onder controle.Een groepje buurtbewoners beheert al bijna tien jaar deze paddenpoel en een klein gebied erom heen. Om te zorgen voor grotere biodiversiteit en als gezellige buurtactiviteit. Dat leidt tot een levendig kleurenpalet van geel en paars in juni als de grote ratelaars en rietorchissen bloeien. En tot de komst van ringslangen, inmiddels een aantal jaren geleden, in de broeihopen die bestaan uit het afgevoerde maaisel van het zeisen.Die broeihopen zetten we op met stokken erin voor lucht en we hoopten dat ringslangen, die overigens ongevaarlijk zijn, hun weg daarnaartoe zouden vinden.Dat is dus gelukt. Al meerdere jaren vinden we tientallen uitgekomen slangeneieren als we in het najaar op de landelijke Natuurwerkdag de broeihopen omzetten. Soms treffen we ook een jonge ringslang. (zie foto).Dinsdagmiddag 26 mei echter is er brand gesticht tussen 16.30 en 18.00 uur in de broeihoop met als resultaat  vier verbrandde volwassen ringslangen.. Heel triest. Ook de net een jaar oude picknicktafel is ernstig beschadigd door de brand. Mocht iemand iets gezien hebben hiervan en nadere informatie willen geven dan nodigen wij hen van harte uit hierover contact op te nemen met Ineke van Westrienen, tel 0320 213654. Heb je zin om mee te helpen bij het werken rondom de paddenpoel en woon je in de buurt, neem dan ook contact op. Woensdagavond 3 juni om 19.30 uur gaan we weer aan de slag.