Ratten meldingen

Beste Buurtbewoners,

Enige tijd geleden heb ik jullie gevraagd aan de gemeente te melden wanneer er ratten worden gesignaleerd. Daar heb ik heel wat reacties op gehad, en jullie hebben ook gereageerd naar de gemeente. Gereageerd is er vanuit de volgende huisnummers:

4; 35; 53; 71; 73; 75; 76; 120; 121; 123;132.

Ik zal bij de gemeente informeren wat er aan kan worden gedaan.

De reactie van Harry Damming voeg ik hierbij:

“Ik heb maandag een flinke rat gespot op de openbare weg naast onze tuin. Een formulier ingevuld op de site vd gemeente (ongediertebestrijding) en kreeg direct bericht dat ze het zouden “ oppakken”. Woensdag stond er al een wagen vd ongediertebestrijding bij mij op de stoep. Of ik wilde aangeven waar de rat was gesignaleerd. Heb ik gedaan, omdat ik niet wist waar de rat vandaan kwam, kon hij verder niets, maar gaf ook aan dat iedereen die een rat signaleert dit meteen moet melden bij de gemeente om een plaag te voorkomen.

Verder wil ik nog melden dat ik al een paar keer opengereten plastic zaken heb gezien, langs de rijbaan met daarin plastic afval voor de zorgboerderij. Veel van het plastic afval zitten nog etensresten e.d. aan waardoor ongedierte wordt aangetrokken. Misschien een idee om dit via de site nog bekend te maken. Liever geen “ vuil” plastic doneren en pas op de ophaaldag in de ochtend buiten te zetten. En als de bewoners van Triade niet zijn geweest de zak weer binnen zetten. En ook niets eetbaars in de tuin achterlaten. Daarmee worden niet de gezellige vogeltjes gevoerd maar de ratten en ander ongedierte. De vogels hebben in ons mooie park echt genoeg te eten.

Alle beetjes helpen…

Met vriendelijke groet,

Gezien Leentvaar

gezien@leentvaar.org

0320 226962