Participatie: mensen maken de buurt

 

Participatie: mensen maken de buurt

Hieronder een enigszins bijgewerkte copy van de Website van “Mensen maken de buurt” van onze gemeente. Er wordt binnen de Gemeente om de 6 weken overlegd voor welke initiatieven van buurten en groepen bewoners subsidie kan worden verstrekt i.v.m. participatie door bewoners. Dus wie heeft er ideeën of een plan en gaat bij de gemeente dat indienen? Het bestuur wil daarbij graag enige ondersteuning geven. 

De website :

Wilt u aan de slag met uw leuke, slimme of bijzondere idee voor uw straat of voor de buurt waar u woont? En heeft uw idee te maken met de leefbaarheid en sfeer in uw wijk? Dan denken wij graag met u mee! Of uw idee nu betrekking heeft op de openbare ruimte of met het verbeteren van de onderlinge sfeer: alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar u zelf een bijdrage aan levert, daar helpen wij graag verder mee!

Samen aan de slag!

In Mensen Maken de Buurt werken we samen met partners en organisaties in de wijk. Zo kunnen we op verschillende vlakken meedenken over hoe u zelf, samen met mensen uit de buurt, uw idee kunt realiseren. Het kan zijn dat wij u in contact brengen met de juiste personen of instanties, óf u voorzien van tips en trucs zodat uw idee echt tot bloei komt, of met een financiële ondersteuning.

Uw idee aanmelden

Voor uw idee hoeft geen uitgewerkt plan te hebben. Ieder idee, hoe eenvoudig misschien ook, is welkom. De uitgangspunten zijn eenvoudig: van de buurt, voor de buurt, door de buurt! Dus… heeft u een idee dat bijdraagt aan een betere woon- en leefomgeving en wilt u zelf, samen met uw buurtbewoners, de handen uit de mouwen steken: laat het ons weten! Dan kijken wij samen met u hoe u het beste uw idee kunt realiseren en samen aan de slag kunt gaan.

  • Mail uw idee naar: www.mensenmakendebuurt@lelystad.nl
  • Bel naar telefoonnummer 14 0320 en vraag naar de ideeënmakelaar of bewonersconsulent.
  • Neem contact op met de opbouwwerker (Cor Kuipers) in uw wijk om uw idee eens te bespreken. Cor Kuipers kunt u bereiken via het wijkpunt Atolplaza.  Telefoon 0320 745720. Adres MFA Atolplaza Schors 1.

 Voorwaarden

De voorwaarden om een idee in te dienen zijn simpel: van de buurt, voor de buurt, door de buurt!

Laat u inspireren!

Neem eens een kijkje bij de vele voorbeelden van geslaagde ideeën waarmee bewoners samen aan de slag zijn gegaan: het jaarlijks terugkerende JolPop-festival, de ruiltuin in de Schouw, een wijkmarkt, een kindervoetbaltoernooi, een klussendienst voor bewoners, buurtschoonmaakacties, moestuintjes, etc. Allemaal voorbeelden van wat bewoners samen voor elkaar kunnen krijgen. We helpen er graag aan mee!