Oproep “omarm het ziekenhuis” manifestatie zondag 25-11-18 13.00 uur

PERSBERICHT 22 november 2018

Lelystadse gemeenteraad roept op: omarm ons ziekenhuis

“Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek doen: Lelystad en omgeving omarmen het ziekenhuis.”

Deze week werd er meer duidelijk over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving. De gemeenteraad van Lelystad is teleurgesteld dat voor een volwaardig ziekenhuis belangrijke functies als Spoedeisende Hulp en Acute Verloskunde niet of onvoldoende in de plannen zit. Ook in de samenleving is de teleurstelling hierover merkbaar. De gemeenteraad van Lelystad roept op om samen in actie te komen. De raad organiseert aanstaande zondag 25 november om 13.00 uur een manifestatie om uiting te geven aan de gevoelens in de samenleving, om de zorgverleners een hart onder de riem te steken en om het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers te brengen.

Het programma van de manifestatie ziet er als volgt uit:

13.00 uur 13.10 uur 13.30 uur

14.00 uur

Verzamelen op parkeerplaats voor ziekenhuis
Toespraken door verschillende betrokkenen (waaronder burgemeester Adema)

We omarmen het ziekenhuis. Daarbij is er ruimte voor eigen creatieve uitingen: spandoeken, muziek, protestliederen, gedichten, voordrachten, etc. (mail uw aanmelding en idee naar: omarm-ons-ziekenhuis@lelystad.nl)

Afsluiting door de burgemeester

page1image3701840

Iedereen die zich in Lelystad en omgeving betrokken voelt bij goede zorg is van harte uitgenodigd mee te komen doen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of nadere toelichting op dit persbericht kunt u contact met de raadsleden Emiel van der Herberg 06-17836639; e.vander.herberg@raadvanlelystad.nl
Sjaak Kruis 06-22546116; s.kruis@raadvanlelystad.nl

page1image3796480Oproep

PERSBERICHT – Lelystadse gemeenteraad organiseert manifestatie ‘Omarm on..