Paddenpoel

Zaterdag 6 november sloten we een seizoen werken rondom de paddenpoel af. Traditiegetrouw doen we dat door het omzetten van de broeihoop. Dat betekent letterlijk de broeihoop beetje bij beetje afbreken en op een nieuwe plek opbouwen. Ondertussen kijken we of de ringslang daadwerkelijk heeft gebroed en of er eieren zijn uitgekomen. Ondanks een brand in de broeihoop afgelopen juni vinden we tot onze grote vreugde toch weer uitgekomen eieren. Maar liefst 125 exemplaren. Minder dan de ruim 180 van vorig jaar, desalniettemin toch een indrukwekkend aantal. Zie op de foto’s het omzetten van de broeihoop, de lege eierschalen en het overzicht van de afgelopen jaren. Overigens zijn ringslangen ongevaarlijk voor mensen. Begin april 2022 maken we weer een start met het nieuwe seizoen

Zie ook het logboek op https://oostrandpark.nl/paddenpoel/